сряда, 24 юни 2015 г.

„Аз преди теб“ от Джоджо Мойс.

Ще започна с това, че по принцип избягвам да чета неща от този вид в които нещата ми идват прекалено драматични и романтиката също ми е в повече; обаче в самата книга има една важно послание, което допринесе към това тя да ми хареса.
То всъщност гласи, че трябва да изживяваме всеки ден като последен, защото не знаем какво може да ни се случи утре, а знаем ли, може и в следващите минути. И разбира се, не е само това. Във всеки един ред има вложен смисъл, като например, че всеки един миг е важен; трябва да се изправяме пред нови и нови предизвикателства, да се забавляваме и ценим живота си.

Историята на Лу и Уил е трогваща, начина по който започва тя, поставя интересно начало на взаимоотношенията им и наблюдаваме как от едно обикновено момиче, което се грижи за мъж-инвалид, тяхната връзка, започната да се изгражда от първият им поглед, се разширява и стигаме до онзи момент с думите "обичам те".
Начинът по който Джоджо Мойс е описал нещата помежду им е сладък, но не и прекалено натрапчив.
Заедно с навлизането в дома на Трейньорови, Луиза внася със себе си чувства, които тридесет и пет годишният мъж не е изпитвал от инцидента насам. Колкото до главната ни героиня - тя разбира, че макар и вече близо до тридесетте си години, никога не е късно да започнеш живот изпълнен с по-добри пълноценни моменти; да живееш по свои собствени правила.

Въпреки сърцераздирателният край, епилогът е наистина добър завършек на една история; историята, която трябва да ни е научила на важни уроци и за това, че трябва да продължим да мечтаем, да постигаме това, което сме си поставили за цел и важно за самите нас.
"Просто живей добре. Просто живей."

1 коментар:

  1. Бях си купила книгата преди време и след ревюто ти май ще е следващата която ще прочета.

    ОтговорИзтриване