неделя, 21 юни 2015 г.

„Стъкления трон“ от Сара Дж. Маас

http://egmontbulgaria.com/media/cache/product_info_main_thumb/product-images/21/23/9789542711667.jpgИзминаха няколко часа от прочита на "Стъкленият трон" и все още не мога да свикна с краят й.
Представям ви Селена Сардотиен - асасин на Адарлан, обучавана от осем годишна на това, което умее сега. Но една мъничка грешка и тя вече е в затвора в Ендовер. След година затворена там, получава шанс да си възвърне свободата и то от кого да е, ами и от самият престолонаследник. Единственото, което трябва да направи е да стане шампион.

И всъщност идеята ме заинтригува още повече щом стигнах до съществената част; просто нямаше как да оставя книгата от този момент нататък, защото мамка му, това беше едно наистина добро начало и вече нямам търпение за следващите две книги.
Хареса ми това, че всичко бе развито по-добре от очакванията ми и не останах разочарована от началото или пък краят.
Обичах моментите между Дориан и Селена, адски милички са ми, а и се държах по един особен начин по който няма как да не ги харесаш. По принцип не харесвам и любовните триъгълници, но в "Стъкления трон" не ме подразни толкова, за разлика от държанието на Каол, не ми изглежда да е точно за Селена и ми е невъзможно да ги видя заедно за нещо повече от приятели или пък страж-асасин.
Знаех, че ще има изблик на чувства и от двете страни (+това Каол и Дориан бяха отраснали заедно, а и двамата в една жена, тц), но това не ме спря. Имаше нещо увлекателно в нея, което ми грабна интереса (в предвид, че съм в читателски застой) и сега ми е интересно как ли ще се покаже характера на Дориан във втората книга и пред какво ще се изправи Селена щом вече е обявено, че тя е шампиона.
Тайничко си се надявам, че в следващата книга кралят ще пострада по някакъв начин и ще си получи заслуженото или пък поне появата му ще бъде съвсем кратка както досега (и на това съм доволна на този етап).
Споменах ли колко ми харесва корицата? Допълва образът на Селена и мнението ми относно "Стъкленият трон" на Сара Дж. Маас.

“My name is Celaena Sardothien. But it makes no difference if my name's Celaena or Lillian or Bitch, because I'd still beat you, no matter what you call me.”

3 коментара:

  1. Страхотно ревю! Аз също обожавам моментите между Селена и Дориан.

    ОтговорИзтриване
  2. Не искам да ти убивам ентусиазма, но краля е дори по-гаден във втората книга. Страхотно ревю!

    ОтговорИзтриване
  3. аз пък много си обичам каол и селена. :д макар че и дориан обичам, но той повече ми харесва като brotp със селена.
    всъщност кралят във втората книга играе даже още по-голяма и по-важна роля. :д

    ОтговорИзтриване