сряда, 19 август 2015 г.

„Теория за любовта от пръв поглед“ от Дженифър Смит

Само четири минути и животът на Хадли поема в по-различна посока; всичко започва на едно летище по доста забавен начин. След прочита й, книгата те оставя с приятни чувства и усмивка на лице. 
Седемнадесет годишната Хадли трябва да хване самолета за Лондон заради сватбата на баща си, като малко преди полета си среща Оливър. Случайно обаче двамата биват настанени един до друг в самолета. Тази нощ за тях преминава по-бързо от когато и да е било.

Начинът по който Дженифър Смит разви действието беше доста приятен; за миг не ме подразни това, че двамата се познават от едва двадесет и четири часа близо казано и вече изпитват по-силни чувства един към друг. Напротив - стори ми се супер сладко и наистина ми се искаше да има още моменти с тях.
При втората им среща, след като Хадли разбра какво се е случило със семейството му, нещата се развиват в малко по-нещастна посока за тези, които са обикнали двата персонажа заедно още от първата им среща; хубавото обаче е това, че накрая нещата се подреждат и краят е напълно удовлетворяващ читателят.

Хадли ми харесва повече отколкото предполагах. Начинът по който е изграден персонажът и е повече от добър, хареса ми това, че накрая нещата между нея и баща й също се наредиха.

Оливър, обикнах това бебче още при първата му поява. Забавен, но и романтичен. Секси, но не типичния разбивач на сърца. И въпреки това, което го очаква в британската столица, той успява да разсмее в някои моменти Хадли и не ни дава никакви признаци за това, което предстои при пристигането му в Лондон.

Тези чувства между двамата главни герои радват читателя, като дори част от тях искат да попаднат на момче, което ще се държи по същият начин с тях и ще ги карат да се усмихват във всяка една секунда.

 “What are you really studying?"
He leans back to look at her. "The statistical probability of love at first sight."
"Very funny," she says. "What is it really?"
"I'm serious."
"I don't believe you."
He laughs, then lowers his mouth so that it's close to her ear. "People who meet in airports are seventy-two percent more likely too fall for each other than people who meet anywhere else.”

1 коментар: