„Онова лято“ от Лорън Уилиг

Обичам да чета новоиздадени книги след като шумотевицата около тях поутихне. И този път не бе изключение, с всяка една следваща страница се потапяш в историята на главните герои и интереса ти нараства със следващата глава.
Книгата обхваща два различни периода, но въпреки това връзката помежду ѝ не е накъсана.
Джулия Конли и Имоджен Грантън са двете действащи лица от страна на жените, а Никълъс Дорингтън и Гавин Торн - от тази на мъжете.
В "Онова лято" присъстват елементите на забранената любов, която макар да има не малко проблеми, завършва по един сладък начин.

Всичко започва, когато Джулия разбира, че е наследила къща от леля Реджина за която няма спомени. Отивайки на място за да успее да продаде имота, тя се натъква на Натали, брат ѝ Андрю и Никълъс - антиквар, приятел на брата и сестрата.
С времето прекарано в къщата, съзнанието на  Джулия започва да преоткрива различни събития за които не няма спомени и това е причината поради която първоначално си мисли, че не са реалност. Заедно с нейната история, навлизаме и в тази на Имоджен, заблудило се от любов младо момиче, което открива, че баща ѝ е бил прав преди време и че съзнанието ѝ е било заблудено. Колкото повече страници се преминават, толкова по-навътре в действието се намира читателя.

Начинът по който Лорън Уилиг описваше нещата от началото до самият край пленяват читателя и го поставят в една приятна обстановка, макар самите събития да не са толкова хубави.
Съчетавайки двете епохи, авторката на "Онова лято" се е справила повече от чудесно, а самите характери на Джулия, Имоджен, Ник и Гавин съответстват на епохите в които живеят.

Двете жени са напълно различни една от друга - Имоджен рискува за любовта на живота си, а Джулия играе на по-сигурно. И въпреки това двете се оказват тясно свързани.
Гавин Торн, художник; нает от съпругът на Имоджен, той започва да изпитва привличане към нея. Любовта между него и  Грантън е изпълнена с премеждия, тайни срещи, но и изключително силни чувства един към друг.
Ник, антиквар; начинът по който се появи онази събота с Нат и брат й пред къщата на Джулия беше не толкова интригуващ, колкото самото му държание. И точно то бе причината да смятам, че ще има симпатия помежду им. Харесах го точно поради това първо впечатление, което оставя в читателя и че е далеч от чак толкова перфектните образи.

Това, че Лорън Уилиг предоставя информация относно Братството на прерафаелитите заинтригува читателите, като всъщност разкрива детайли, но не прекалява с тях и са в напълно умерено количество.

Чувствата между Джулия и Ник, Имоджен и Гавин са достатъчно силни за да пленят читателя с това, което оставят след прочита примесени със повече от задоволителен край.

Коментари

Популярни публикации от този блог

The Ultimate Game of Thrones Book TAG

Top books of 2016

„Прикачен“ от Рейнбоу Роуъл