понеделник, 2 ноември 2015 г.

October Wrap up and November TBR

През октомври бях далеч в по-добра форма, което не мисля, че ще продължава да се случва за напред и балансът между училище, книги и сериали ще стане по-сложен. И за сметка на септември, съм особено доволна от постигнатото през изминалите дни от месеца.

1) Започнах месецът с "Аз бях тук" от Гейл Форман. Нещо от което от една страна очаквах повече, но от друга въпреки сериозността на темата, то Форман я предава по сравнително по-лек начин благодарение на описанията си. При първият прочит на резюмето книгата ме заинтригува, ако не толкова колкото със самата си идея, то с това как авторката е развила нещата в този си роман. Първите две-три глави са кратки и чрез тях постепенно навлизаме в действието, като заедно с това авторката ни предоставя емоциите през които преминава Коуди - едно от нещата, които правят книгата по-реалистична се състои в решението да се разказва от нейна гледна точка. Докосваме се повече както до самата истории, то така и до обърканите чувства и мисли на главната героиня.

2) "Кралица на кошмара" от Кендар Блейк и макар да не бе някое държащо в напрежение четиво, то не бе и най-лошото, което съм чела през тази година. Цялото ревю тук.

3) "Разбий ме" от Тахере Мафи бе следващата книга; като цяло положената основа е добра, но в повечето случаи Джулиет ми бе по-скоро безразлична отколкото дразнеща. Не ме интересуваше какво ще се случи с нея, за разлика от Адам и Кенджи, та дори и Джеймс. 

4) "Разнищи мe" от Тахере Мафи. Бях раздвоена откъм чувства към продължението на първата книга. Очакванията ми бяха оправдани и заедно с това - не бяха толкова високи. С течение на обстоятелствата главните герои израснаха от това, което бяха в "Разбий ме" и това бе едно от нещата да ми хареса. Имаше моменти в които Джулиет ме дразнеше особено в любовният триъгълник, който се получи. И въпреки това както останалите, то така и тя израстна в очите ми и се оказа по-голям боец отколкото си е мислела. Нито един момент не беше за изпускане, а книгата постепенно ставаше все по-добра.

5) "Възпламени ме" от Тахере Мафи бе един изключително подходящ завършек на тази история. Ако във втората книга героите бяха израснали, то тук ги видяхме в далеч по-силна светлина. Всеки един от персонажите получи това, което заслужаваше; запознахме се с историята им, тяхното минало и какво се крие зад постъпките им. Краят е напълно удовлетворяващ читателя и Тахере Мафи ни предоставя един достоен такъв за тази трилогия.

6) "Challenging Zed" от Джос Стърлинг. Изключително кратка, състояща се само от четири глави, историята ни разкрива какво е било мнението на Зед за Скай и как са изглеждали нещата през неговият поглед. Беше ми изключително интересно да разбера какви мисли са му минавали през главата докато нещата между него и Скай Брайт са се развивали.

7) "Червената пирамида" от Рик Риърдън е книга, която дотолкова ме въвличаше в своите приключения, че изключвах за света около мен. За пореден път авторът ѝ ни предоставя информацията по един забавен, интересен и особено пленяващ читателя, начин. 

8) "Кръвни връзки" от Ришел Мийд, която след няколко месечно избягване реших да довърша. За пореден път попадаме в света на Мийд, но с по-честа поява на Сидни и Ейдриън като главни герои. Първата книга бе достатъчно интересна за да те държи в напрежение какво тепърва предстои за напред. И макар да служи за основа, началото е интересно и все пак Ришел Мийд ни предоставя някои по-малки тайни, като за напред се очертава една сложна, но интригуваща, история.

9) "Синът на Собек" от Рик Риърдън. Тази кратка история, проследяваща малката среща между Картър и Пърси, ме забавлява и отново не ме остави безучастна от страна към това да харесам тази кратка среща помежду двама им. И това, че все още не съм завършила "Хрониките на Кейн" не ме притесняваше, защото сега желанието ми спрямо останалите две книги се покачи.

10) "Златна лилия" от Ришел Мийд бе едно добро продължение на първата книга. Интересът е в по-обилни количества, а стилът на авторката продължава да запленява читателите с всеки изминал момент. Историята се развива в изключително добра посока, а приключенията през които главните герои преминават стават все по-наложещи.

Това, което ми се иска да прочета през ноември не се очертава да е много, ще е чудо ако успея да завърша и трите книги поставени ми за цел през идния месец.

1) "Индигова магия" от Ришел Мийд, която е вече започната и се очертава интересен край.
2) ''Огнено сърце" от Ришел Мийд.
3) "Огненият престол" от Рик Риърдън.
4) "Сребристи сенки" от Ришел Мийд.
5) "Рубиненият кръг" от Ришел Мийд.
6) "Сянката на змея" от Рик Риърдън.

1 коментар:

  1. Много се радвам, че ти е харесала първата книга от поредицата "Кръвни връзки", защото обожавам тези книжки! Надявам се интересът ти да се запази и през следващите части. Пожелавам ти следващият месец да бъде също толкова успешен като този :)

    ОтговорИзтриване