петък, 1 април 2016 г.

March Wrap up and April TBR

3/12

По една или друга причина, месец март се оказа най-успешният ми спрямо книги и техният прочит. Правейки равносметката в този момент, осъзнавам, че съм надминала обичайната бройка от три романа, съпътстваща ме още от самото начало на 2016.

Първата книга, която започнах през изминалият месец беше "Подменена" от Аманда Хокинг. Попадала съм на няколко ревюта относно трилогията, но по никакъв начин не показвах интерес към идеята на авторката. В край на сметка след завършването на първата книга, впечатлението ми беше далеч по-добро отколкото очаквах. Идеята се оказа що-годе интересна, въпреки че вълнуващите моменти настъпиха едва в последните страници. "Подменена" се оказа леко и приятно четиво с което читателя може да разнообрази след тежък ден.
Последвана от следващата книга в трилогията, "Разкъсана" се оказа едно сравнително добро продължение на вече познатата ни история. Имаше един съществен обрат, след който историята и миналото на Трил общността започна да става все по-ясна на читателя. Запознаваме се по-отблизо с миналото на принцесата и какви ще бъдат задълженията й за напред. Ставаме свидетели на това, което преживява тя през периода от разбирането на каква е целта й в живота и как се променя той, като от спокоен и еднообразен се превръща в сложен и натоварващ. Самата Уенди бива обгърната от неизказани истини.
Обратите и в двете книги не бяха чак толкова предвидими, което ги прави не толкова за подценяване от читателя.
Третата книга, в чиито свят попаднах, беше "Стъкленият меч" от Виктория Айвярд. Началото не звучеше обещаващо, но във втората част действието беше с далеч по-интересни събития, но бе и по-раздвижено като почти във всеки един момент се случващо по нещо, което да грабне окото на четящият.
В тази книга наблюдаваме развитие върху героите, като авторката се е справила чудесно както с тяхното до изграждане, то така и с магичната обстановка, пренасяща ни в един друг свят от Червени и Сребърни.
По-подробно мнение може да прочете тук.
Продължих със "Морето на спокойствието" от Катя Милей, която и без това беше в tbr листа ми твърде дълго. Книгата засяга важни теми върху които да се замислим, но въпреки това не бе толкова тежка за четене. Опознаваме един нов свят, изпълнен с проблеми, а Катя Милей ни пренася в една по-драматична, но заедно с това изпълнена с любов и нежност, атмосфера. Колкото повече читателят навлиза в историята на Настя и Джош, толкова по-запленен е той. Темпото с което започва романът може да се сметне за бавно, което по-късно бива реванширано чрез достатъчно бързо-развиващото се действие. Въпреки това, ние биваме запознати постепенно с характерите на героите и историята им зад тези им маски. На двамата главните герои им се е наложило да пораснат твърде бързо за да оцелеят. Всеки притежаваше вътрешна сила, която ги правеше това, което в действителност са.
"Перфектна химия" от Симон Елкелес беше финалът за месец март. Историите, базирани върху идеята за лошо момче и добро момиче отдавна се смятат за клише. Въпреки този факт, книгата на Симон успя да привлече вниманието ми малко след като набра доза популярност в социалните мрежи. Тук Алекс и Бритни не са типичните представители на този вид сюжет. И двамата имат проблеми с които да се справят и живота им е далеч по-сложен от това, което останалите си представят че е. Хората виждат само това, което Алехандро и Бритни им позволяват. С добро развитие и комични ситуации, книгата остава приятни емоции в читателя. Не всичко в книгата обаче бе цветя и рози - понякога ситуациите бяха далеч по-заплетени отколкото изглеждаха. 
"Перфектна химия" разполагаше както с интересно развитие на действието, то така и с със силни персонажи, готови да защитят тези, които обичат. 

Идният април се очертава малко по-сложен с наближаването на юни месец и поради това съм заложила на "Всички наши места" от Дженифър Нивън, която така и не успях да прочета през изминалите дни.
Втората, и последната за сега, за април е "Въздигната" от Аманда Хокинг.

2 коментара:

  1. И аз съм на същото мнение за Перфектната химия, не е чак такова клише. А морето на спокойствието лично мен приятно ме изненада.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също от началото на 2016 имах по 3-4 прочетени на месец, но през март надминах себе си. Морето на спокойствието даже ми е в TBR листа.

    ОтговорИзтриване